Keurhorst
Index Background

De geur en smaak van heerlijk vers brood, dat is genieten   

   

Editorial Image

Brood zit bomvol met belangrijke voedingsstoffen, en is vooral heel erg lekker. Onze broden zijn niet zo maar broden. Al onze broden worden elke nacht vers gebakken in onze eigen bakkerij en worden bereid met zorg en vakmanschap en alles wordt gemaakt met de beste ingrediënten.    Onze ambachtelijke broden onderscheiden zich in smaak en kwaliteit, dat is één van onze specialiteiten. Dat is wat de klant moet proeven.

Editorial Image

 

Bewust eten?

Elke ochtend komt er een heerlijke geur uit onze bakkerij. Ons brood is niet zomaar brood, het is ambachtelijk en vol smaak. We bakken het elke nacht met de beste ingrediënten. Proef de kwaliteit en passie in elk hapje! Denkt u eens aan:    Zonnepit  Maïsbrood  Speltbrood  Vikorn  Gildekorn  Assels grof

Editorial Image

Harde broodjes

Lekker voor bij het ontbijt of bij de lunch zijn onze harde broodjes. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, dus voor elke smaak wat wils. U kunt kiezen uit:    Speltbolletjes  Waldkornbolletjes  Zonnepitbolletjes  Gildebolletjes  Kampioentjes  Tijgerstokjes  Pistolets  Dinnerbolletjes  Italiaanse bol

Editorial Image

Speltbrood, geniet ervan! 

Van alle graansoorten is spelt misschien wel het "oerst". Al in de Steentijd (4500 jaar geleden) verbouwden de mensen volop deze graansoort. En dat is duizenden jaren zo gebleven. Totdat boeren halverwege de 19de eeuw liever tarwe gingen verbouwen dan spelt. Het oergraan kwam in het vergeethoekje, maar spelt is nu weer terug. Gelukkig maar, want in spelt komen lekker en gezond samen.

Wie minder wil snoepen   

In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.

Wie volop wil genieten

Allemaal prachtig natuurlijk, maar hoe smaakt speltbrood? In één woord fantastisch. Volle aroma's en een natuurlijke nootachtige smaak. En speltbrood blijft ook nog eens lang vers! In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.

Speltbrood is een traktatie, zowel met hartig als met zoet beleg. Daarom haalt de Echte Bakker met alle vakliefde elke dag de verse speltbroden uit zijn oven zoals:   

  • Spelt meergranen 
  • Spelt eierkoeken 
  • Spelt crackers 
  • Speltkoekjes 
Editorial Image

Desembrood

Desem is al zo oud als de mensheid bakt. Het werd in Egypte ontdekt, al in de 17e eeuw voor Christus. Het is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller.    

Verkrijgbaar in de smaken, naturel, noten of olijf

Waarom desembrood?

Wat de Egyptenaren eigenlijk al ontdekten is nog steeds zo: desembrood is vol en rijk van smaak, blijft erg lang mals en is bovendien rijk aan calcium en ijzer. Dit heeft weer als groot voordeel dat het geen conserveringsmiddel nodig heeft en helemaal vrij is van koemelk en suiker. Ideaal dus voor mensen met een allergie, maar in de allereerste plaats gewoon een bijzonder lekker brood.

Bijzonderheden op een rijtje: 

  • Bijzonder geschikt voor mensen die geen melkderivaten mogen hebben 
  • Vrij van kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen en gist 
  • Fris van smaak (absoluut niet zuur) en blijft heel lang mals. 
Editorial Image

Mama Mia Plukbrood

Dit tongstrelende Italiaanse plukbrood heeft u te danken aan onze meest reislustige Echte Bakker. In een sfeervol restaurant in de New Yorkse wijk "Little Italy" ontdekte hij Mama Mia als eenvoudig, maar o zo smaakvol bijgerecht. Brood dat niet gebroken wordt, maar wat om "plukken" vraagt, met ook de beroemde mediterrane knoflooksaus. Onze bakker kon niet wachten om zijn collega's van het Gilde te laten proeven van het originele recept.     Heerlijk van smaak! 

Editorial Image

Ook u kunt nu genieten van Mama Mia gevuld met zonnebloempitten, bruchettakruiden en olijfolie. Gebakken in een aluminium bakje en afgewerkt met oregano, pesto, oude kaas en zeezout. Mama Mia is perfect bij de barbecue, maar ook heerlijk bij de borrel.

Editorial Image

Focaccia

Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua. De deegbodem van de focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dan dikker. De basis bestaat uit bloem, met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker en zout en gist.     Focaccia wordt meestal met de hand in een dikke deeglaag uitgerold en uitgedrukt. De deegbodem wordt dan in een steenoven gebakken. Vaak wordt het brood met een mes doorboort om te voorkomen dat er aan het oppervlak van het brood bubbels ontstaan.    De smaak van het brood kan versterkt worden door olijfolie en kruiden te gebruiken, of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten. Focaccia is lekker als bijgerecht, maar is ook lekker met een beetje boter.    Bij Keurhorst, de Echte Bakker zijn de focaccia's verkrijgbaar in de smaken zontomaat of olijf.

Belegde broodjes   

Lunch, tussendoor of gewoon zin in iets voor de lekkere trek? Met onze belegde broodjes bent u van succes verzekerd. Wij bieden u de keuze uit vers gebakken harde witte en bruine bolletjes, zachte- en zonnepitbolletjes. Maar ook tijgerstokjes, desem broodje, gilde foccacia, foccacia en Italiaanse bollen behoren tot de mogelijkheden. Kortom; smullen maar!   

Jonge kaas  Oude kaas  Roomkaas  Brie  Ham  Paté

Kipfilet  Zalmsalade  Kroket  Kipkerriesalade  Tonijnsalade  Javaanse kipsalade

Filet Americain  Rosbief  Gezond  Ei  Ei-preisalade  En nog meer

Editorial Image

De lekkerste snacks voor tussendoor

Lunch, tussendoor of gewoon zin in iets voor de lekkere trek? Met onze hartige of zoete snacks bent u van succes verzekerd. Wij bieden u de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment. Alle snacks worden in eigen bakkerij gemaakt.

Keurhorst
© 2023 Keurhorst